0
  • Ni izdelkov v košarici
Košarica
Skupaj: 0.00

O nas

moja zgodba

”Ljubezen do vinogradov se je v meni rodila, ko sem bil še otrok. Velik del otroštva sem preživel pri dedku in babici in tako bil neposredno vpet v delo, ki ga je bilo potrebno opraviti v vinogradu. Moram priznati, da sem potreboval del mladosti in nekaj izkušenj, da sem ugotovil kaj je moje poslanstvo. Tako sem se vpisal na študij vinogradništva, vinarstva in sadjarstva ter se pričel ljubiteljsko ukvarjati s pridelavo vina. Od takrat sta vino in trta moj način življenja.”

Kako smo prišli do imena naše znamke

V našem logotipu je skrita zgodba in filozofija naše kleti.

Tempus v latinščini pomeni čas. Tudi trta potrebuje čas, da obrodi prve sadove in da iz nje pridelamo le najboljše. Vsa naša vina, da se zgodijo, potrebujejo čas. Da pa so se zgodila vina, sem za to potreboval nekaj časa tudi jaz, kar je zapisano že v moji zgodbi.

 

Velik pomen imajo tudi naše etikete, ki prav tako nosijo s seboj svojo zgodbo. Odtisi stopal v ozadju predstavljajo pot in delo, ki je bilo potrebno, da se je rodila ta steklenica vina. Sončni žarki, ki jih lahko najdemo v napisu Tempus in se nadaljujejo na etiketi, predstavljajo naravo, katera da vsako leto pečat našemu pridelku. V središču etikete je logo, ki predstavlja grozd, kateri je osnovna surovina za pridelavo vina. Vsako vino ima obarvan grozd, s svojo barvo.

Vinogradi

Trenutno obdelujemo 2,5ha vinogradov, ki se nahajajo v Janževem vrhu in v Črešnjevcih. Naš najmlajši vinograd je bil zasajen leta 2017 z avtohtono sorto našega vinorodnega okoliša, Radgonsko ranino. Na Janževem vrhu obdelujemo Sauvignon, Modro frankinjo ter Rumeni muškat. Sauvignon raste na vzhodni legi, katera je zelo zračna, tla pa so pretežno ilovnato-peščena. Modra frankinja in Rumeni muškat rasteta na južni legi ter srednje težkih ilovnatih tleh. V okolici naše kleti obdelujemo sorte Chardonny, Laški rizling, Šipon in Rizvanec. Vsi vinogradi gledajo na jugozahodno stran, tla so peščeno-ilovnata.

Tukaj smo danes

V zadnjem času smo se nekoliko več pojavljali na raznih dogodkih v naši okolici, kjer smo z našo ponudbo popestrili dogajanje. Sodelovali smo npr. na Festivalu ljubezni v Negovi, na Trojica festu in na lokalnem Martinovanju v Gornji Radgoni. Prizadevamo si k širjenju naše ponudbe in vedno znova iščemo nekaj inovativnega in drugačnega.

Naša vizija za naprej je povečati prepoznavnost, dograditi vinsko klet in degustacijski prostor ter tako ponuditi našim gostom nepozabno izkušnjo.

DSC08433-min
Scroll to top