0
  • Ni izdelkov v košarici
Košarica
Skupaj: 0.00

POLITIKA ZASEBNOSTI

POLITIKA ZASEBNOSTI

 

Pravilnik o zasebnosti določa, kako Tempus WIne kot upravljalec podatkov v smislu Splošne uredbo o varstvu podatkov (”Splošna uredba o varstvu podatkov”) in Uredbe o e-zasebnosti (”Uredba o e-zasebnosti) zbira in obdeluje osebne podatke in druge podatke o uporabnikih.

Našo spletno stran ali aplikacijo lahko uporabljate, ne da bi nam morali posredovati osebne podatke. V tem primeru Tempus Wine zbira le metapodatke, ki izvirajo iz vaše uporabe: referenčna stran, datum in ura dostopa, količina prenesenih podatkov, status prenosa, vrsta spletnega brskalnika, IP naslov, operacijski sistem in vmesnik, jezik in različica brskalnika.

S pomočjo vašega IP vam omogočimo dostop do naše spletne strani. Ko vašega IP naslova v ta namen ne potrebujemo več, ga skrajšamo tako, da odstranimo zadnji oklet vašega IP naslova. Metapodatke, vključno s skrajšanim IP naslovom, uporabljamo za izboljšanje kakovosti in storitev naše spletne strani, tako da analiziramo vedenje uporabnikov.

 

Naročanje izdelkov

Če preko naše spletne strani naročite izdelek, Tempus Wine zbira in obdeluje sledeče osebne podatke: vrsta in količina izdelkov, cena, datum naročila, status naročila, vračilo izdelkov in zahteve stranke. Tempus Wine zbira takšne osebne podatke za namene izvajanja pogodbenega razmerja in naročila izdelka, nudenja storitev za stranke, izpolnjevanja zakonskih zahtev, obrambe, uveljavljanja in izvajanja pravnih zahtevkov in trženja po meri.

 

Nagradne igre

Če sodelujete v nagradni igri, Tempus Wine zbira in obdeluje naslednje vaše osebne podatke: ime in priimek, poštni naslov, naslov elektronske pošte, datum vstopa, izbira zmagovalca, nagrada, odgovor na vprašanja. Tempus Wine takšne osebne podatke obdeluje zato, da lahko organizira nagradno igro, obvesti zmagovalca, mu izroči nagrado, izpelje dogodek in za namene trženja.

 

Prenos ponudnikom storitev (tretje osebe)

Tempus Wine lahko najame zunanje ponudnike storitev, ki kot obdelovalci podatkov za skupino Tempus Wine opravljajo določene storitve, npr. ponudnike spletnih storitev, ponudnike marketinških storitev ali ponudnike računalniški storitev. Pri upravljanju teh storitev imajo zunanji ponudniki teh storitev lahko dostop do vaših osebnih podatkov ali jih obdelujejo. Od teh zunanjih ponudnikov storitev zahtevamo, da uvedejo in uporabljajo varnostne zaščitne ukrepe, ki zagotavljajo zasebnost in varnost vaših osebnih podatkov.

 

Drugi prejemniki

Tempus Wine lahko v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu podatkov, osebne podatke posreduje organom pregona, državnih organom, pravnim svetovalcem, zunanjim svetovalcem ali poslovnim partnerjem. V primeru združitve ali prevzema družbe se lahko osebni podatki prenesejo na tretje osebe, ki so vpletene v združitev ali prevzem.

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo po naslednji pravni podlagi:

Privolili ste v obdelavo vaših osebnih podatkov iz enega ali več določenih namenov;

Obdelava je potrebna za izvajanj pogodbe, ki ste jo sklenili, ali za izvajanje ukrepov na vašo zahtevo pred sklenitvijo pogodbe;

Obdelava je potrebna za izpolnitev zakonskih obveznosti, ki veljajo za nas;

Obdelava je potrebna za zaščito vaših življenjskih interesov ali življenjskih interesov druge fizične osebe;

Objava je potrebna, če opravljamo naloge v javnem interesu ali pri izvajanju javne oblasti, ki nam je dodeljena;

Obdelava je potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadevamo mi ali tretja oseba, razen kadar nad takimi interesi prevladajo vaši interesi ali vaše temeljne pravice in svoboščine, ki zahtevajo varstvo osebnih podatkov, zlasti če ste otrok;

In druga veljavna pravna podlaga, zlasti določila zakonodaje države članice.

 

Zagotovitev vaših osebnih podatkov je statutarna ali pogodbena obveznost ali pa je potrebna obveznost za sklenitev pogodbe z nami ali za prejemanje naših storitev/izdelkov, ki ste jih zahtevali ali pa je povsem prostovoljna. Če ne zagotovite osebnih podatkov, lahko za vas nastane škoda, npr. ne boste mogli prejeti določenih izdelkov ali storitev. 

 

Kakšne pravice imate in kako jih lahko uveljavljate?

Če ste podali soglasje v vezi z zbiranjem, obdelavo in uporabo vaših osebnih podatkov, ga lahko kadar koli prekličete. Lahko tudi ugovarjate uporabi vaših osebnih podatkov v namene trženja, ne da bi pri tem nastali kakršni koli stroški, razen stroškov posredovanja v skladu z osnovnimi tarifami.

V skladu z veljavno zakonodajo o varstvu podatkov imate pravico zahtevati do svojih osebnih podatkov, zahtevati popravek vaših osebnih podatkov, zahtevati izbris vaših osebnih podatkov, zahtevati omejitev obdelave vaših osebnih podatkov, zahevati prenosljivost podatkov, ugovarjati obdelavi vaših osebnih podatkov in ugovarjati avtomatiziranemu sprejemanju odločitev.

Za uveljavljanje svojih pravic stopite v stik z nami, kot je navedeno spodaj (Kontakt).

V primeru pritožbe lahko vložite pritožbo pri pristojnem organu za varstvo osebnih podatkov.

 

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke, zato so v tem razdelku navedene podrobnosti o tem, kako uporabljamo piškotke in kako lahko nastavite, ali želite te piškotke ohraniti oz. izbrisati.

 

Piškotki so informacije, ki se spletnega mesta prenesejo na trdi disk vašega računalnika. To niso računalniški programi, ampak samo majhne datoteke z informacijami, s pomočjo katerih lahko spletna mesta shranjujejo informacije o vzorcu brskanja posameznega uporabnika ali dostopajo do njih. Večina spletnih mest uporablja piškotke, ker so od orodij, s katerimi lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo interneta. S pomočjo piškotkov spletna mesta zagotavljajo osebno prilagojene storitve (npr. shranijo prijavne podatke, ohranijo izdelke v košarici, pokažejo relavantno vsebino…).

Obstaja več različnih vrst piškotkov: začasni piškotki, kateri se zbrišejo, ko zaprete brskalnik; stalni piškotki pa se ne zbrišejo, ampak ostanejo na napravi dokler jih aktivno ne izbrišemo ali dokler ne potečejo (odvisno od nastavitev skrbnika spletnega mesta).

 

Kako izbrišemo piškotke?

Večina brskalnikov je nastavljena na samodejni sprejem piškotkov. Onemogočite jih lahko v vašem brskalniku, a če boste ravnali tako, lahko onemogočite tudi funkcije, ki jih to spletno mesto potrebuje za pravilno delovanje. Če vas zanimajo podrobnejše informacije o piškotkih, obiščite www.aboutcookies.org. To spletno mesto vsebuje celovite in neodvisne informacije o onemogočanju piškotkov z nastavitvami brskalnika ali o brisanju piškotkov, ki so že na vašem računalniku. Če želite izbrisati piškotke na vaši mobilni napravi, ravnajte v skladu z navodili za uporabo.

 

Sprejem splošnih pogojev in uporabe

S sprejemom Splošnih pogojev uporabe ter z dostopom do spletnega mesta in njegovo uporabo soglašate z uporabo piškotkov. To soglasje za uporabo naših piškotkov ste morda že podali z nastavitvami v svojem spletnem brskalniku.

 

Koliko časa hranimo vaše osebne podatke?

Hranimo jih toliko časa, kolikor je potrebno za zagotavljanje zahtevanih storitev in izdelkov. Ko se naše razmerje konča, bomo vaše osebne podatke izbrisali ali jih anonimizirali, razen če jih moramo hraniti po zakonu (npr. v davčne namene). Vaše kontaktne podatke in podatke zanimanju za naše izdelke ali storitve lahko hranimo daljše časovno obdobje, če vam lahko pošiljamo marketinška gradiva. Veljavna zakonodaja narekuje, da moramo nekatere vaše podatke hraniti 10 let po konce relavantnega davčnega leta. Vaše osebne podatke lahko po prenehanju pogodbenega razmerja hranimo tudi, če so vaši osebni podatki potrebni za izpolnjevanje drugih veljavnih zakonskih zahtev ali če vaše osebne podatke potrebujemo za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov, vendar le v potrebni meri. Po koncu pogodbenega razmerja bomo obdelavo vaših podatkov v takšne omejene namene kar se da omejili.

 

Če imate vprašanja ali pomisleke v zvezi s Pravilnikom o zasebnosti, lahko stopite v tik z nami:

info@tempus-wine.si

 

 

 

Scroll to top